• Waluta: PLN
  • zmień

Waluta:

Polityka prywatności

      1. Polityka prywatności
      1. Szanując Twoje prawa oraz respektując ustawę o ochronie danych osobowych zobowiązujemy się do zachowania bezpieczeństwa i poufności pozyskanych danych osobowych. Wszyscy pracownicy Sklepu zostali odpowiednio przeszkoleni w zakresie przetwarzania danych osobowych.
      2. Administratorem Danych Osobowych jest: CARLA Pawilon Handlowy - Beata Chrząszcz, ul. 29 Listopada 28, 38-700 Ustrzyki Dolne, NIP: 6890000119, REGON: 370058719.

       

      1. W naszym Sklepie zbieramy następujące dane osobowe:
      • Imię i nazwisko – podczas składania Zamówienia będziesz proszony o podanie swojego imienia i nazwiska, abyśmy mogli wysłać Tobie Zamówienie oraz mieć możliwość kontaktu z Tobą.
      • Adres zamieszkania – jest nam potrzebny do wysyłki zamówionego Produktu.
      • Nr telefonu – zdarza się, że dzwonimy w celu potwierdzenia Zamówienia, lub w przypadku nieoczekiwanych zdarzeń jak np. brak Produktu w magazynie jednocześnie proponując najbardziej korzystne rozwiązanie.
      • Adres e-mail – poprzez adres e-mail wysyłamy do Ciebie potwierdzenie złożenia Zamówienia, oraz kontaktujemy się z Tobą. Jeżeli zostałeś abonentem naszego Newslettera, będziemy również wysłać do Ciebie informację handlową raz, dwa razy w miesiącu.
      • Adres – informacje wynikające z ogólnych zasad połączeń realizowanych w Internecie takie jak adres IP (oraz inne informacje zawarte w logach systemowych) wykorzystywane są przez administratora Sklepu w celach technicznych. Adresy IP mogą też być wykorzystywane w celach statystycznych – do zbierania ogólnych informacji demograficznych (np. o regionie, z którego następuje połączenie).
      • Cookies – nasz Sklep internetowy wykorzystuje technologię Cookies w celu dostosowania jego funkcjonowania do Twoich indywidualnych potrzeb. Możesz zgodzić się na to, aby wpisane przez Ciebie dane zostały zapamiętane, dzięki czemu będziesz mógł bez powtórnego wpisywania korzystać z nich przy następnych odwiedzinach na stronach internetowych Sklepu. Właściciele innych witryn nie będą mieli dostępu do tych danych. Jeżeli natomiast nie zgadzasz się na personalizowanie Sklepu, proponujemy wyłączenie obsługi Cookies w opcjach przeglądarki internetowej.
      1. Podanie powyższych danych jest konieczne w następujących przypadkach:
      • Dokonując zakupu w naszym Sklepie za pomocą udostępnionego na stronie internetowej Sklepu Formularza zamówienia (Zamówienie bez logowania/rejestracji Konta) – po realizacji takiego Zamówienia z naszej bazy usuwamy wszelkie dane mogące zidentyfikować Twoją osobę (imię, nazwisko, adres, nr telefonu, adres email). Pozostaje jedynie dokument sprzedaży przechowywany na potrzeby fiskalne. 
      • Rejestracja w bazie Kupujących – jest dobrowolna. Przechowujemy podane przez Ciebie dane w naszej bazie, aby ułatwić Tobie w przyszłości zakupy w naszym Sklepie internetowym.
      • Subskrypcja Newslettera – Jeśli chcesz być informowany o ciekawych wydarzeniach i ofertach handlowych możesz zostać abonentem prowadzonego przez nas Newslettera. Przystąpienie jest dobrowolne i w każdej chwili możesz się z niego wypisać.

      Cele przetwarzanie danych:

      Podstawy prawne:

      Okres przetwarzania:

      Wykonanie Umowy Sprzedaży lub umowy o świadczenie Usługi Elektronicznej lub podjęcie działań na żądanie osoby, której dane dotyczą, przed zawarciem w/w umów

      art. 6 ust. 1 lit b) RODO - niezbędność do wykonania umowy, której stroną jest Użytkownik

      Do czasu wygaśnięcia danej umowy pomiędzy Tobą, a Carla Pawilon Handowy Beata Chrząszcz z tym zastrzeżeniem, że czasami, dane te mogą być przetwarzane również po wygaśnięciu tej umowy, jednak wyłącznie jeżeli jest to dozwolone lub wymagane w świetle obowiązującego prawa np. przetwarzanie w celach statystycznych, rozliczeniowych lub w celu dochodzenia roszczeń

      marketing produktów i usług administratora (dalej również „marketing własny”).

      art. 6 ust. 1 lit. f) RODO - uzasadniony interes administratora.

      do czasu zgłoszenia skutecznego sprzeciwu

      1. Każdy Użytkownik naszego Sklepu ma możliwość wyboru, czy i w jakim zakresie chcą korzystać z naszych usług i udostępniać informacje o sobie. Jeżeli z jakiś względów nie życzysz sobie pozostawienia swoich danych osobowych to masz prawo do ich usunięcia lub nie korzystania z naszego Sklepu. Podanie danych jest dobrowolne. Jednak niepodanie danych zaznaczonych jako niezbędne do realizacji usług na Twoją rzecz, uniemożliwi ich świadczenie. 
      2. Żadnych danych nie udostępniamy osobom trzecim. Nie przechowujemy również danych poufnych jak numery Twoich kart kredytowych czy danych dostępu do Twojego konta bankowego.
      3. Zgodnie z postanowieniami ustawy o ochronie danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997 roku, (Dz. U. z 2014 r., poz. 1182, 1662) masz prawo poprawiania, uzupełniania, uaktualnienia, sprostowania oraz żądania usunięcia swoich danych osobowych. W tym celu korzystaj z właściwych zakładek w Sklepie internetowym lub prześlij wiadomość drogą poczty elektronicznej na adres e-mail: carla1@onet.pl. Masz także prawo do dostępu do danych, sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania danych osobowych, wniesienia sprzeciwu wobec ich przetwarzania, przenoszenia tych danych,wniesienia skargi do organu nadzorczego, to jest do Urzędu Ochrony Danych Osobowych (dane kontaktowe dostępne są na stronie urzędu: www.giodo.gov.pl).

       2.Pliki Cookies 

      Przy każdych „pierwszych” odwiedzinach strony www przez użytkownika, powinna pojawić się informacja w postaci widocznego apelu o wykorzystywaniu plików Cookies.

      • Treść apelu powinna być czytelna i widoczna dla Użytkownika.
      • Forma apelu jest dowolna:
        • dolny bądź górny pasek informacyjny, 
        • pole prostokąt kwadrat,
        • zaciemnione (lub nie) tło strony startowej Sklepu internetowego.
      • Apel wyłączany jest poprzez przycisk „Akceptuję” lub „X”.
      • W treści apelu powinien znajdować się aktywny link do Polityki plików Cookies.

      Treść:

      Ważna informacja dotycząca plików Cookies.

      Nasz Sklep internetowy używa plików Cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie ze Sklepu bez zmiany ustawień dla plików Cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w Polityce plików Cookies

      1. Kwestie techniczne związane z funkcjonowaniem Sklepu internetowego i prowadzeniem sprzedaży za pośrednictwem Internetu, w przypadku kupujących będących konsumentami w rozumieniu przepisów ustawy kodeksu cywilnego (Dz.U. nr 16, poz. 93 ze zm.).
      • Na stronie internetowej sklepu, Sprzedawca zobowiązany jest poinformować Użytkowników w sposób jasny i zrozumiały o swoich danych identyfikujących, w szczególności: nazwie i adresie siedziby przedsiębiorstwa, organie który zarejestrował działalność Sprzedawcy oraz numerze wpisu, adresie poczty e-mail i nr telefonu oraz fax(u), jeżeli jest w przedsiębiorstwie dostępny. 
      • Przed złożeniem zamówienia przez Kupującego, Sprzedawca zobowiązany jest do poinformowania potencjalnych Kupujących o przedmiocie świadczenia, przede wszystkim o głównych cechach Produktu, jego łącznej cenie wraz z podatkami,  kosztach wysyłki oraz sposobie porozumiewania się na odległość z Kupującym. W momencie dokonywania przez Kupującego zamówienia, powinien on być poinformowany o wszelkich kosztach związanych z zakupem Produktu.
      • Sprzedawca zobowiązany jest przez złożeniem zamówienia do udzielenia jasnej i zrozumiałej informacji Kupującemu, że złożenie zamówienia oznacza obowiązek zapłaty. Jeżeli zatem do złożenia zamówienia używany jest przycisk lub inna funkcja, powinny być one oznaczone słowami „Zamówienie z obowiązkiem zapłaty” lub „Kupuję i płacę” lub innym jednoznacznym sformułowaniem, z którego wynikać będzie obowiązek zapłaty.
      • Po złożeniu przez Kupującego zamówienia, Sprzedawca jest zobowiązany wraz z potwierdzeniem złożenia zamówienia odesłać mu w formie .pdf:
      • Regulamin – dokument regulujący świadczenie usług na odległość oraz 
      • Formularz odstąpienia od umowy zawartej na odległość (Załącznik nr 1 do Regulaminu).

      Alternatywnie wyżej wspomniane dokumenty, Sprzedawca może załączyć w formie papierowej do wysyłanego Produktu.

       

Carla Pawilon Handlowy

  • ul. 29 Listopada 28,
  • 38-700 Ustrzyki Dolne,
  • NIP: 689-000-01-19,
  • REGON: 370058719,
  • tel. 510 278 780,
  • e-mail: sklep.carla@op.pl

X Zamknij

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu mechanizmu cookie w Twojej przeglądarce.