• Waluta: PLN
  • zmień

Waluta:

Polityka prywatności

  1. Polityka prywatności
  1. Szanując Twoje prawa oraz respektując ustawę o ochronie danych osobowych zobowiązujemy się do zachowania bezpieczeństwa i poufności pozyskanych danych osobowych. Wszyscy pracownicy Sklepu zostali odpowiednio przeszkoleni w zakresie przetwarzania danych osobowych.
  2. Administratorem Danych Osobowych jest: CARLA Pawilon Handlowy - Beata Chrząszcz, ul. 29 Listopada 28, 38-700 Ustrzyki Dolne, NIP: 6890000119, REGON: 370058719.
  3. W naszym Sklepie zbieramy następujące dane osobowe:
  • Imię i nazwisko – podczas składania Zamówienia będziesz proszony o podanie swojego imienia i nazwiska, abyśmy mogli wysłać Tobie Zamówienie oraz mieć możliwość kontaktu z Tobą.
  • Adres zamieszkania – jest nam potrzebny do wysyłki zamówionego Produktu.
  • Nr telefonu – zdarza się, że dzwonimy w celu potwierdzenia Zamówienia, lub w przypadku nieoczekiwanych zdarzeń jak np. brak Produktu w magazynie jednocześnie proponując najbardziej korzystne rozwiązanie.
  • Adres e-mail – poprzez adres e-mail wysyłamy do Ciebie potwierdzenie złożenia Zamówienia, oraz kontaktujemy się z Tobą. Jeżeli zostałeś abonentem naszego Newslettera, będziemy również wysłać do Ciebie informację handlową raz, dwa razy w miesiącu.
  • Adres – informacje wynikające z ogólnych zasad połączeń realizowanych w Internecie takie jak adres IP (oraz inne informacje zawarte w logach systemowych) wykorzystywane są przez administratora Sklepu w celach technicznych. Adresy IP mogą też być wykorzystywane w celach statystycznych – do zbierania ogólnych informacji demograficznych (np. o regionie, z którego następuje połączenie).
  • Cookies – nasz Sklep internetowy wykorzystuje technologię Cookies w celu dostosowania jego funkcjonowania do Twoich indywidualnych potrzeb. Możesz zgodzić się na to, aby wpisane przez Ciebie dane zostały zapamiętane, dzięki czemu będziesz mógł bez powtórnego wpisywania korzystać z nich przy następnych odwiedzinach na stronach internetowych Sklepu. Właściciele innych witryn nie będą mieli dostępu do tych danych. Jeżeli natomiast nie zgadzasz się na personalizowanie Sklepu, proponujemy wyłączenie obsługi Cookies w opcjach przeglądarki internetowej.
  1. Podanie powyższych danych jest konieczne w następujących przypadkach:
  • Dokonując zakupu w naszym Sklepie za pomocą udostępnionego na stronie internetowej Sklepu Formularza zamówienia (Zamówienie bez logowania/rejestracji Konta) – po realizacji takiego Zamówienia z naszej bazy usuwamy wszelkie dane mogące zidentyfikować Twoją osobę (imię, nazwisko, adres, nr telefonu, adres email). Pozostaje jedynie dokument sprzedaży przechowywany na potrzeby fiskalne.
  • Rejestracja w bazie Kupujących – jest dobrowolna. Przechowujemy podane przez Ciebie dane w naszej bazie, aby ułatwić Tobie w przyszłości zakupy w naszym Sklepie internetowym.
  • Subskrypcja Newslettera – Jeśli chcesz być informowany o ciekawych wydarzeniach i ofertach handlowych możesz zostać abonentem prowadzonego przez nas Newslettera. Przystąpienie jest dobrowolne i w każdej chwili możesz się z niego wypisać.
  1. Każdy Użytkownik naszego Sklepu ma możliwość wyboru, czy i w jakim zakresie chcą korzystać z naszych usług i udostępniać informacje o sobie. Jeżeli z jakiś względów nie życzysz sobie pozostawienia swoich danych osobowych to masz prawo do ich usunięcia lub nie korzystania z naszego Sklepu.
  2. Żadnych danych nie udostępniamy osobom trzecim. Nie przechowujemy również danych poufnych jak numery Twoich kart kredytowych czy danych dostępu do Twojego konta bankowego.
  3. Zgodnie z postanowieniami ustawy o ochronie danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997 roku, (Dz. U. z 2014 r., poz. 1182, 1662) masz prawo poprawiania, uzupełniania, uaktualnienia, sprostowania oraz żądania usunięcia swoich danych osobowych. W tym celu korzystaj z właściwych zakładek w Sklepie internetowym lub prześlij wiadomość drogą poczty elektronicznej na adres e-mail: carla1@onet.pl.

 2.Pliki Cookies 

Przy każdych „pierwszych” odwiedzinach strony www przez użytkownika, powinna pojawić się informacja w postaci widocznego apelu o wykorzystywaniu plików Cookies.

  • Treść apelu powinna być czytelna i widoczna dla Użytkownika.
  • Forma apelu jest dowolna:
    • dolny bądź górny pasek informacyjny, 
    • pole prostokąt kwadrat,
    • zaciemnione (lub nie) tło strony startowej Sklepu internetowego.
  • Apel wyłączany jest poprzez przycisk „Akceptuję” lub „X”.
  • W treści apelu powinien znajdować się aktywny link do Polityki plików Cookies.

Treść:

Ważna informacja dotycząca plików Cookies.

Nasz Sklep internetowy używa plików Cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie ze Sklepu bez zmiany ustawień dla plików Cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej. Więcej informacji udostępniamy w Polityce plików Cookies

  1. Kwestie techniczne związane z funkcjonowaniem Sklepu internetowego i prowadzeniem sprzedaży za pośrednictwem Internetu, w przypadku kupujących będących konsumentami w rozumieniu przepisów ustawy kodeksu cywilnego (Dz.U. nr 16, poz. 93 ze zm.).
  • Na stronie internetowej sklepu, Sprzedawca zobowiązany jest poinformować Użytkowników w sposób jasny i zrozumiały o swoich danych identyfikujących, w szczególności: nazwie i adresie siedziby przedsiębiorstwa, organie który zarejestrował działalność Sprzedawcy oraz numerze wpisu, adresie poczty e-mail i nr telefonu oraz fax(u), jeżeli jest w przedsiębiorstwie dostępny. 
  • Przed złożeniem zamówienia przez Kupującego, Sprzedawca zobowiązany jest do poinformowania potencjalnych Kupujących o przedmiocie świadczenia, przede wszystkim o głównych cechach Produktu, jego łącznej cenie wraz z podatkami,  kosztach wysyłki oraz sposobie porozumiewania się na odległość z Kupującym. W momencie dokonywania przez Kupującego zamówienia, powinien on być poinformowany o wszelkich kosztach związanych z zakupem Produktu.
  • Sprzedawca zobowiązany jest przez złożeniem zamówienia do udzielenia jasnej i zrozumiałej informacji Kupującemu, że złożenie zamówienia oznacza obowiązek zapłaty. Jeżeli zatem do złożenia zamówienia używany jest przycisk lub inna funkcja, powinny być one oznaczone słowami „Zamówienie z obowiązkiem zapłaty” lub „Kupuję i płacę” lub innym jednoznacznym sformułowaniem, z którego wynikać będzie obowiązek zapłaty.
  • Po złożeniu przez Kupującego zamówienia, Sprzedawca jest zobowiązany wraz z potwierdzeniem złożenia zamówienia odesłać mu w formie .pdf:
  • Regulamin – dokument regulujący świadczenie usług na odległość oraz 
  • Formularz odstąpienia od umowy zawartej na odległość (Załącznik nr 1 do Regulaminu).

Alternatywnie wyżej wspomniane dokumenty, Sprzedawca może załączyć w formie papierowej do wysyłanego Produktu.

Carla Pawilon Handlowy

  • ul. 29 Listopada 28,
  • 38-700 Ustrzyki Dolne,
  • NIP: 689-000-01-19,
  • REGON: 370058719,
  • tel. 510 278 780,
  • e-mail: pomoc@e-carla.com

X Zamknij

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Cookies.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu mechanizmu cookie w Twojej przeglądarce.

newsletter

Newsltter

Witamy w sklepie Carla!

Zapisz się do newslettera, i otrzymuj informacje
o wyjątkowych ofertach, nowościach i konkursach!

W prezencie otrzymasz

6% RABATU

na pierwsze zakupy!